onsdag 24 mars 2010

24 mars Ett ivrigt medlemsregister, möjligen f.d.

Jag är sedan 1972 medlem i Svenska journalistförbundet, det kostar - sedan jag den 1 februari 2007 utträdde ur A-kassan inför den förestående pensioneringen 2011 - 290 kr/månad.
Det är roligt att vara med i facket! Jag fortsätter gärna och länge att vara med.

Häromdagen fick jag från Medlemsregistret inbetalningsavierna för medlemsavgiften för mars och april 2010, daterade den 11 mars.
Men något måste ha gått fel för den 17 mars, daterade den 16 mars, dök det upp nya inbetalningskort för medlemsavgiften mars och april.
Där stod: "På de inbetalningskort som har skickats ut från och med 11 mars har ett fel insmugit sig. Dessa inbetalningskort ersätter de tidigare utsända. Vi ber om ursäkt för eventuellt besvär vi förorsakat dig."
Undertecknat Medlemsregistret.


Nu har det kommit ett nytt brev.
Jag läser: Nya inbetalningskort daterade 2010-03-17
"Vi har kortat ner antalet OCR-siffror från 20 till 12 tecken på våra inbetalningskort. I vår iver att förbättra servicen till er medlemmar så har det blivit fel i våra utskick av inbetalningskorten för medlemsavgiften mars och april.

Detta har hänt:
"Vi har skickat inbetalningskort för mars och april samt påminnelser daterade 2010-03-11. OCR-raden och summan har blivit fel och kan inte användas alls.
Kasta dem.

Vi har sedan skickat ut en rättelse daterade 2010-03-16 som tyvärr också blivit felaktiga pga ett fel av tryckeriet.
Kasta dem.

De inbetalningskort som följer med detta brev daterade 2010-03-17 ersätter de tidigare daterade och är de du ska använda.
Vi ber om ursäkt för eventuellt besvär vi förorsakat dig."

Enda skillnaden är att nu är det inte längre undertecknat Medlemsregistret.
Man frågar sig: Finns det inte längre? Trots ivern?
Roligt är det i alla fall att vara medlem i Journalistförbundet, rent av underhållande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar