lördag 21 augusti 2010

17 aug: Sverigedemokratisk komik

I Kävlinge finns en f.d. vänsterpartist och numera tydligen även f.d. sverigedemokrat vid namn Kenneth Sandberg. Han har nu öppnat eget och driver partiet Vi Kävlingebor eftersom han tycker att sverigdemokraterna är så mesiga i invandrarfrågan. Ut skall dom, är det budskap - ungefär så formulerat - som Sandberg står för.
Nu är det emellertid som så att Sandberg, som tidigare var verksam vid migrationsverket men på grund av sina åsikter - kanske hette det något annat - fick lämna den tjänsten, ibland har semester.
Var trivs han då?
Vart åker han då?
Vilka svenska smultronställen besöker han?
Till Stockholm, Motala, Mora?
Lomma och Bjärred?
Kanske ända till Ystad?
Eller Sveriges mittpunkt i Ånge kommun för att kunna vara mitt bland svenskar, utan konstiga invandrare så långt ögat når?
Nja, Kenneth Sandberg är inte den som lever som han lär. Visserligen skall det inte komma hit några utlänningar och bosätta sig här, arbeta och tillföra vårt land något. Men själv kan han åka till andra länder och tydligen trivas där - kanske blir han väl mottagen?
Så han åker till Gran Canaria i Spanien där han sätter sig på en taverna med ett glas rött vin, förmodligen producerat i landet. Och tänker och tycker - fast det är min egen tolkning - att det är hemskt med alla utlänningar som kommer till Sverige och bor och jobbar där.
Annat är det med oss fina svenskar som välkomas på tavernan i Spanien där vi sitter under solen i skymningen och tycker att livet är fint.
Kenneth Sandberg tycker illa om hyckleri.
Det förstår jag.
Som i år varit utan semester men åkt till både Sundbyberg och Södertälje.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar