torsdag 16 december 2010

13 dec: Om kvällen

Förbundsstyrelsemöte i folkpartiets länsförbund - jag sitter där som andre ersättare, jag tror sedan åtta år. Det är en mycket intressant styrelse att sitta i, den har med bravur och hög intellektuell nivå samt mycken kunskap under en rad år letts av landstingsrådet Maria Wallhager, i dag på samma sätt av riksdagsledamoten Nina Lundström från Sundbyberg.
Men i styrelsen finns också en rad andra imponerande kvinnor: Maria Bergström, Sollentuna, Monica Brohede Tellström, Nacka, Birgitta Rydberg, Stockholm, Mia Franzén, Salem, Anna Starbrink, Stockholm - nyblivet landstingsråd -, Anna SteeleKarlström, Tyresö, Helene Eckerlund, Hässelby, Vibeke Bildt, Huddinge och - kanske har jag glömt någon - Gunnel Orselius Dahl, Vallentuna.

Denna kväll dsikuterar vi främst den valutvärdering i Stockholms län som gjorts av främst Malin Danielsson, kommunalråd i Huddinge, med med starkt stöd av Elisabeth Gunnars, Åkersberga, och Yvonne Stein, Upplands Bro, Lennart Nilsson i Nacka skall också nämnas.
Det är nu Richard Bengtsson, politisk sekreterare i Solna till kommunalrådet Anders Ekegren, som föredrar rapporten. Den är mycket väl genomarbetad och efter diskussion beslutas att den skall underställas alla lokalavdelningar för remiss, man har tiden till den 20 februari 2011 på sig, just nu är det jul- och nyår och likt de flesta andra upptar partipolitik och val som var ganska litet av ens tänkande.
På några punkter anmäler jag avvikande mening, särskilt hur man skall lyckas koncentrera budskap och person i en mediemiljö där närmast medieskugga föreligger - och det gäller nästan alla kommuner i Stockholms län utom möjligen Nacka, Lidingö, Norrtälje, Södertälje och Nynäshamn. Det finns ingen tidning som de flesta samhällsintresserade läser i t.ex. Botkyrka, Täby, Järfälla, Huddinge och andra jättestora kommuner.
En bra kväll - jag slutar med att jobba med vanliga väljares missnöje som kommer per e-post fram till midnatt i riksdagshuset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar