onsdag 2 mars 2011

2 mars: Slöseriet med pengar

Riksdagsdebatt om kommunala pengar. Jag hamnar i debatt med Ulla Andersson (v) som är arg på att privata företag gör stora vinster inom barnomsorg, skolan, vården, äldrevården.
Men problemet är ju det omvända. Vänsterpartiet skjuter mot pianisten när det är kompositören som ställt till det. Varje skattekrona måste användas effektivare, och med målet att öka valfriheten inom den offentliga sektorn för skolbarnen, de äldre, de sjuka.
Problemet med S:t Eriks ögonsjukhus är inte att de minskar köerna utan att varje krona som betalas för ögonsjukvård inte används lika effektivt och till patienternas fromma inom en offentliga vården. Det är ju är slöseriet finns - eller för att citera Gustav Möller (s), partisekreteraren och den mångårige socialministern: Varje skattekrona som inte används effektivt i den offentliga sektorn är en stöld från folket.
Det sker mycket bra i den offentliga sektorn och de som jobbar där jobbar bra. Men man gör det ännu bättre på många håll i andra organisationer - och tjänar då pengar.
Ulla Andersson, Lars Ohly och andra som bara ser elände, borde förstå att det inte är de privata aktörerna som det är fel på. Det är vi som är politiker som är bovarna, som inte ser till att varje krona i den offentliga sektorn används på bästa sätt.
När det sker, kommer inte en krona att gå till aktieägare i privata skolor etc!

1 kommentar:

  1. Varje skattekrona ska användas effektivare skriver du...och så stjälper ni ut våra pengar till fuskande asylsökande...vilket ska det vara? Är det effektivt att kasta bort skattepengar på människor som lurar sig till en plats i Sverige...Skäms

    SvaraRadera