lördag 4 juni 2011

1 juni: En kväll som andra

Det blir denna tisdag interpellationsdebatter även efter tidsavbrottet kl 16-18 - de timmarna tar riksdagen alltid paus för att kunna medge att varje ledamot har möjlighet att närvara vid sitt riksdagsgrupps möte.
Det är, brukar jag säga, veckans viktigaste möte: det är där man kan diskutera politiken i hela sin vidd, där man samtidigt får reda på vad som händer i utskotten och i landet och då partiledningen informerar och får veta vad som tilldrar sig.
Denna dag är det folkpartiets tredje vice talman Liselott Hagberg som sitter talman kl 18-20, ja, det blir mer än så för hennes tilltänkte ersättare efter två timmar dyker aldrig upp: han kanske blivit förhindrad eller glömt?
Att sitta stilla tre timmar som talman måste vara påfrestande, det vet vi alla som är i riksdagen, inte bara på grund av allt man tvingas lyssna till utan också därför att det är jobbigt att sitta still så länge.

Så vi väntar på Liselott och äter omelett och annat först vid 21-tiden - det har blivit lite av tradition att ett antal ledamöter - särskilt flitiga är Christer Nylander, Karin Granbom, Hans Backman, Ulf Nilsson, Jan Ertsborn, Lars Tysklind och ofta jag själv - att på detta sätt möats för att både äta, ha trevligt och utbyta erfarenheter och diskutera politik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar