tisdag 25 oktober 2011

15 okt: Spännande debatter

Ett problem med denna dator är att den saknar aan, än och ön. Men det faar gaa ändaa - svaart att läsa? Förlaat!
Spännande debatter paa landsmötet i Karlstad.
Men hur ser det ut i TV?
Tyvärr tror jag att det är svaart att följa beroende paa att det dels saknas namnskyltar paa vem som talar, dels inte finns ordentligt angivet vad debatten handlar om, dels att alla yrkanden bara är möjliga att följa för dem som har handlingar. Synd!
För det är viktiga fraagor som hanteras paa detta sätt, handlar ytterst om vilken politik som paa olika omraaden skall föras i Sverige.

Manga tror att det är i riksdagen som all politik utformas. Men det är i själva verket i partierna - i alla dessa möten mellan människor som diskuterar framtiden i alla upptänkliga sammanhang som politiken förankras - jag tror att det är det som är socialdemokratins dilemma nr !: Man har under decennier styrt ovanifraan även om man sagt motsatsen, att partiet är en folkrörelse.
Men det har blivit en koloss, en rörelse utan baade folk och rörelse.

Hä i Karlstad ser vi motsatsen. Det är en visserligen ganska liten mängd människor som är med i folkpartiet men vilken bredd i debatten och skärpa i argumenten.
Ibland brukar fraagas hur starkt ett parti är.
Det kan enligt min mening ges tvaa svar.
Det ena är i procent av väljarna - inte saa bra för folkpartiet.
Det andra mäts i förnyelse och iderikedom - när det gäller en saadan beräkning ligger folkpartiet väl till.

Varför?
Jo, det har att göra med liberalismens inneboende benägenhet att vara öppen för nya landvinningar, för tolerans och ansvarstagande.




äâéàüÇdecb_i◙l

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar