onsdag 8 februari 2012

9 feb: Pennorna till Jan

Jag startade ju häromdagen en insamling till Jan Björklund för att han skall kunna ge pennor och radergummin i stället för läsplattor till de barn - som han råkar besöka - som börjar skolan och då varken kan läsa, räkna eller skriva.
Jag räknar med att överräcka sådana till honom vid riksdagsgruppens möte på tisdag den 14 februari.

Postgirokontot är: 43 58 37-0. Inte ett öre går bort i administration. Allt redovisas.
(Man kan också sända paket med vanliga blyertspennor och suddgummin till:
Gunnar Andrén, Riksdagen, 100 12 Stockholm; för bara c:a 150 kr får man en ordentlig uppsättning blyertspenaroch suddgummin; de kostar mycket mindreän läsplattor men kräver att man använder dem själv.)

Varför nästa något av Blyertspennans vänner? (Nu när Tage Erlander (s) inte längre finns med oss, hans Aina lämnade ju tillbaka varenda penna som han han kvar från sin 23-åriga statsministertid när han dog 1985.)
Jag tror - precis som utbildningsministern - att det är mycket viktigt att unga, läraktiga människor får lära sig att använda både handen och hjärnan inför framtiden. Själv skriver jag säkert 10-50 gånger om dagen - och använder också läsplatta men inte för att göra alla dessa minnesanteckningar som förekommer.
Det var ju nästan skrattretande, ja, det var det, när tre journalister satt i Sveriges Radio i söndags och dömde ut Jan Björklunds vurm för skrivkonsten - och vad hade de med sig i studion?
En läsplatta?

Därom vet jag intet.
Papper och penna?
Alla tre - lite oklart för deltagaren från Hässleholm skall sägas, han fanns ju på radiolänk - använde dessa så av dem själva förkastliga gamla hjälpmedel för att göra anteckningar under programmet.
Utbildningsministern har rätt: Det är viktigare med papper, penna och radergummi till små barn än läsplattor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar