lördag 26 maj 2012

25 maj: Carin Götblad hos folkpartiet

Ovan: Carin Götblad, nedan bl.a. Ulrika Landegren, Kungsbacka, Stefan Saläng, Nacka, Carina Ingelson, Kävlinge, Mats Larsson, Tyresö. Ewa Callhammar, Katrineholm, och Anders Ekegren, Solna, längst ner folkpartiets partisekreterare Nina Larsson, riksdagsledamot från Karlstad.

På fredagen var det åter dags för den så kallade Elver-gruppen att samlas i riksdagshuset för att överlägga om aktuell kommunpolitik. Elver-gruppen bär namnet efter förre riksdagsmannen (1971-2002), kommunstyrelseordföranden och fullmäktigeordföranden i Alingsås Elver Jonsson, Alströmerstadens mest kände postiljon. Den samlar folkpartiet kommunstyrelse- och vice kommunstyrelseordföranden i majoritetsställning runt om i landet, det blir totalt - när alla kommer - ungefär 32 personer. Vid fredagens besök var det tre nya, alla skåningar, som inte varit med tidigare, Carina Ingelson, Kävlinge, Pierre Månsson, Kristianstad, och Henrik Thorsell, Vellinge - de fick träffa bland andra Anders Ekegren, Solna, Stefan Saläng, Nacka, Ewa Kallhammar, Katrineholm, Ulrika Landegren, Kungsbacka, Claes Jägevall, Tibro, Ann-Christin Åslund, Stockholm, Mats Larsson. Tyresö och fler till - hela tretton hade, denna fredag, förhinder att närvara och som om sådana förhandsbesked till ordföranden Elver Jonsson inte räcker  behagade ett elavbrott på järnvägen göra att tillresande fick tillbringa flera timmar i trevliga orter som Uppsala och Katrineholm.
  Dagens huvudtalare - se ovan - var Stockholms och Gotlands länspolismästare Carin Götblad, som talade om sina år som chef för den stockholmspolis som ofta utmålas i medierna som mindre framgångsrik men som - inte minst genom det ledarskap Carin Götblad utvecklat - lyckats allt bättre i kampen både mot brottslig verksamhet och inte minst att vara synlig och i allt högre grad kommit att åtmjuta allmänhetens förtroende. Polisen mitt ibland oss, var - utan att vara en slogan - den devis som marknadsfördes av Götblad, som talade varmt för ökad jämställdhet inom polisen, inte minst på chefsnivå, respekt för alla som möter polisen och kamp mot fördomar (både inom polisen och hos allmänheten) och koncentration på viktiga ting.
Det blev många frågor - och frågor som inte minst gällde hur erfarenheter från Stockholm kan spridas över landet.
Efteråt berättade partisekreterare Nina Larsson om folkpartiets politiska och organisatoriska priortieringar in för valet 2014.
En av dem som lyssnade:
Gunnar Andrén














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar