torsdag 3 maj 2012

3 maj: En strålande dag


Hyrespolitiken analyseras ...

En strålande dag - men orosmolnen hopar sig för hyresgäster, om jag förstår nyhetsrapporterna rätt.
I går i TV4 Nyheterna var det hot om höjda hyror som, en smula märkligt, bejakades av Hyresgästernas Stockholmsordförande Terje Gunnarsson, som - tvärs emot vad hyresgästföreningen alltid tidigare hävdat - bejakade att lägenheternas läge skall påverka hyran och att de med bättre läge och standard borde betala mer, något som - änu mer överraskande - i praktiken oroade och bestreds av Fastighetsägarnas Stockholmschef Christer Jansson, bekymrad över att - min tolkning - de överhyror som bruksvärdesystemet inneburit i många mindre attraktiva områden, skall minska hyresintäkterna.
I dag på morgon - torsdag - så var det plötsligt EU:s miljökrav, bland annat individuell mätning av förbrukningen av el, vatten och värme, som utgjorde ett hot. Nu var det orättvist och hyreshöjande, bland annat att lägenheter med flera ytterväggar och högt upp i husen skulle få betala mer därför att förbrukningen av el för uppvärmningen skulle komma att fördelas om så att de fick betala mer än dagens lägre förbrukning.
Men huva då! Då får ju de boende som förbrukar mindre el och värme nu betala för de som redan nu förbrukar mer. Vad är det för rättvisa?
Rättvisa boendekostnader är alla för, tycks det. Bara det inte drabbar mig ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar