torsdag 21 juni 2012

13 juni Kortare sommarlov (s)

Det är bra med flera initiativ på utbildningsområdet. I dag lanserar socialdemokraterna - Mikael Damberg, gruppledare i riksdagen, Magdalena Andersson, ekonomisk taleskvinna, och Ibrahim Baylan, f.d. partisekreterare och skolminister - idén att elever som inte uppnår godkända resultat skall läsa upp sig på sommarlovet som således skall bli kortare (DN:s vinkel). Socialdemokraternas förslag - som skall omfattar upp till tjugo läsdagar - gäller årskurserna 6-9.
  Det positiva är onekligen engagemanget för ökad kunskap. Frågan är om det är rätt metod? Rätt medel?
  Jag fruktar att många i den grupp - som består av enskilda individer - som socialdemokraterna vill hjälpa, kommer från miljöer där studiemotivationen är låg, jag skulle inte heller bli förvånad om skoltrötthet föreligger bland just dem som detta förslags syftar till att stödja. Det kan göra initiaitivets bärkraft ihålig.
  Men man bör inte döma ut idén - dock tror jag att den bör kompletteras med mer individuell undervisning för just elever som behöver sådan hjälp under terminerna.
  Men jag välkomnar verkligen socialdemokraternas engagemang - tidigare har man bara skällt på folkpartiets förslag, nu bidrar man konstruktivt.
  Motivet? Det är förstås rädsla för att Jan Björklund skall ha hela intiativet på skolområdet. Det gör inte att socialdemokraternas engagemang är mindre viktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar