fredag 1 juni 2012

31 maj Förbundsstyrelsemöte


Deltagare i mötet var bland andra (fr.v.):
Isabel Snedberg-Palmqvist, ombudsman, Martin Andreasson, riksdagsledamot och ordförande länsförbundets styrelses arbetsutskott, ordföranden i länsförbundet Erik Ullenhag, tillika statsråd, Per Hammar, förbundsombudsman, Berith Eriksson, ombudsman, Kjell Westring, kassör (en viktig politisk funktion!), Vibeke Bildt, kommunalråd i Huddinge (när Malin Danielsson är barnledig), och Fredrik Malm, riksdagsledamot, Stockholm.

Med vid mötet var också en rad andra företrädare för olika delar av Stockholms län, likaså Liberala ungdomsförbundet och Liberala kvinnor, bland andra riksdagsledamoten Nina Lundström, Sundbyberg (förbundets första vice ordförande) och Anna Steele, Tyresö, likaså Gunnel Orselius-Dahl, Vallentuna, Metin Hawsho, Södertälje, Ewa Wittbom, Täby, och en rad andra viktiga beslutsfattare.

Vilken roll spelar ett sammanträde - eller ett möte i en partiförening?
Sent i går (30 maj) var jag på ett nytt sådant, förbundsstyrelsemöte i folkpartiet i Stockholms län. Vi höll på ganska länge.
Spelar ett sådant här möte någon roll?
Ja, jag menar det. Det blir en allmän politisk diskussion utifrån ett antal beslutsärenden. Tag ett sådant som att förbundsstyrelsen beslutade bemyndiga ledningen för förbundet - som samlar liberala företrädare för samliga 25 kommunföreningen i Stockholms län - att utse två företrädare för förbundet att deltaga i förhandlingar om en stor ny trafikuppgörelse i Stockholms län, vi kallar den 16-gruppen. Det är ingen formell beslutsgrupp men ändå den instans som leder arbetet med att förbättra Stockholms framtida infrastruktur på kommunikationsområdet, det skall vara företrädare både för landstinget och kommunerna - senast vi i folkpartiet nominerade motsvarande företrädare var inför den s.k. Cederschiöldsöverenskommelsen då dåvarande landstingsrådet Maria Wallhager och ordföranden i Sundbybergs kommunstyrelse Nina Lundström företrädde folkpartiet (två kvinnor i en annars ganska så massivt manligt dominerad skara från övriga partier). De skall förhandla om de kommande villkoren och vad man skall bygga och hur det skall finansieras.
  Om sådant här står det inte en rad i tidningarna - man bevakar mest kommunala handlingar, inte platser där beslut om framtiden verkligen tas.
  Därför är det viktigt att vara med på sammanträden som det jag var med på igår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar