torsdag 7 juni 2012

7 juni: "Med hårdare ton mot liberalismen"



Löfven har fått en oväntad vän (kd):
Framtiden för Allianssamarbetet?
Tidningen Kristdemokraten, tidigare Samhällsgemenskap, kanske inte läses av så många. Det är både synd och tur. Det senare för att tidningen genom valet av artiklar och skribenter i fullt medvetande om konsekvenserna driver kristdemokraterna som parti ut i en ideologisk öken - senast manifesterat i något som liknar kampanj för den 1972 avskaffade sambeskattningens återinförande, något som skulle få förödande konsekvenser för många kvinnors ekonomiska oberoende (eftersom det skulle bli olönsamt för dem - förutsatt att mannen tjänar mer vilket inte är ovanligt i det svenska samhället - att arbeta och skapa sin egen ekonomi, en verklig mörkerståndpunkt, vill jag säga som alltid har försökt sätta mig in i hur det vore ekonomiskt om jag vore kvinna), och en del andra, mycket udda ståndpunkter, t.ex. - för att nu ta ett exempel till - den familjepolitik som partiet står för och som i den förmenta valfrihetens namn driver på en familjepolitik som skapar ökat bidragsberoende i många familjer, det förstnämnda för att KDU-ordföranden Aron Modig i vart och vartannat nummer ges utrymme att gå till attack mot vårt ekonomiska system, mot solidaritet och tolerans. kryddat med den politiska agendan att kd:s uppgift är att vinna väljare från folkpartiet, centerpartiet och moderaterna, inte socialdemokraterna.
  Aron Modig måste vara Stefan Löfvens (s) bäste vän!
  I senaste numret av Kristdemokraten uttrycker han sig rakt på sak, utifrån ett anförande som han tydligen hållit den 19 maj i år utan att någon utomstående lyssnat och där han ger sin syn på hur kd-politiken bör se ut:
  "Konfliktyta är ett bra ord. Att satsa mer på konfliktyta gentemot de andra alliansbröderna och allianssystrarna än med socialdemorkaterna och vänsterpartiet. Jag tror att de som är intresserade av att rösta på kristdemokraterna vet att de är borgerliga och vill rösta på ett alliansparti. Då gäller det att visa varför det är kd som gäller och inte något av de andra."
  Säger alltså Aron Modig.
  Något felcitat - eller feltänk - är det inte från hans sida, det framgår av fortsättningen där han tycker att skillnaderna mellan regeringspartierna syns för lite:
  - Allt man visar är att man är eniga. Jag tycker att vi har kommit ett läge där vi har ett gott samarbete men måste komma ihåg att vi är olika ungdomsförbund. Då kan vi mycket väl markera när vi inte håller med.
  - De som har gått med i KDU har gjort det för att de är kristdemokrater, inte liberala.
  - På så sätt blir liberalismen en motståndare, precis som de socialistiska ungdomsförbunden, även om vi håller med de liberala ungdomsförbunden i betydligt fler frågor.
  Alltså: Angrip dina vänner, det är Aron Modigs politiska huvudlinje! Man tar sig för pannan!
  Modig har nyligen förespråkat bildandde av en svensk tea-party-rörelse, med USA:s republikanska förebild, en "utomparlamentarisk rörelse som får fart på den borgerliga debatten."
  Jo, jag tackar jag. Stefan Löfven och Jonas Sjöstedt måtte slicka sig om munnen. Vilken vän de fått!"
  Bildtexten, en helbild på Modig, är också talande:
  "Idedebattör. Kristdemokratiska ungdomsförbundets ordförande Aron Modig skärper tonen mot liberala strömningar i svensk politik."
  Tänker han bli hedersmedlem i socialdemokraterna och vänsterpartiet!?
  Uppriktigt sagt:
  Med sådana vänner, behöver Stefan Löfven (s) inte frukta nästa val.
  Modig kommer att se till - om han når framgång vilket hans högste föredöme i himlen må förbjuda - att hans parti görs utan varje inflytande i svensk politik under åren framöver. Huu!
(Citaten från Kristdemokraten 31 maj 2012 - som jag läst just nu./GA)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar