tisdag 3 juli 2012

3 juli: Återanvändningens dag

Så var det moderaternas dag i Visby och Sverige - och journalister intervjuar journalister eller, om tillfälle gives, någon statsvetare eller PR-anställd. Tja, nya tider ...
   Det gäller dock inte Fredrik Reinfeldts förslag till ungdomspakt: hela idén är snodd, jag säger inte från vem, man kan väl fråga de partier som alldeles nyligen var emot att man såg till att ungdomar fick särskilda avtal, den enda nyheten är väl den i dag att staten skall hjälpa till att betala företagen för att de anställer unga.
   Det är en nyhet måste jag säga att den liberala ministären Reinfeldt slår in på den vägen.
   Men det är nya tider - och arbetsgivarna och facket är förstås glada: Äntligen skall de få disponera pengar som kommer från skattebetalarna för att ordna sysselsättning som emanerar inte från efterfrågan på varor och tjänster utan kommer ur behovet av skapa sysselsättning.
  Jag tvivlar på den långvariga hållbarheten i detta. Socialdemokraterna har försökt, under andra namn, detta i årtionden utan att lyckas.
  Nä, satsa på investeringar i infrastruktur, utbildning och vård - det ger en långsiktig efterfrågestimulans till hela arbetsmarknaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar