onsdag 1 augusti 2012

31 juli: Tack, Tillväxtverket!

Det kommer nya avslöjanden om Tillväxtverkets internutbildning. Nu har man också ordnat det så fint i bokföringen  att goda medarbetarmiddagar bokförts som seminarier.
  Nu skall jag först säga att jag anser att internuttbildning i sak är bra. Vi skall i Sverige ha kommunala, statliga och andra offentliga myndigheter och verk med kunniga medarbetare, omutbara. De behöver då utbildning, och det är inte fel att de är mätta. Kanske borde man dock börja med maten, det borde bli bättre resultat då, hungriga medarbetare är inga goda mottagare av viktig information, eller hur?
  (När min syster, Ulla, i dag ambassadör i Mozambique, för ett drygt 10-tal år sedan var svensk charge d´affaire i Guinea Bissau och striderna stod som hetast och granaterna hamnade nästan på ambassaden, började hon alltid medlingsförsöken - Sverige fungerade som medlare där - med att bjuda motståndarna på gemensam middag - det fungerade väl, mätta magar är bättreför en lyckad förhandlingsöppning än vrålhungriga och griniga personer.)
  Men  det viktigaste budskapet som Tillväxtverkets bokföringstransaktioner sänder, är att vi måste se över momssatser och vad som är avdragsgillt eller ej. Vi behöver återgå till en enda momssats, då lönar sig inte sådana här bokföringstricks.
  Tack, Tillväxtverket för insatsen för återgång till enhetlig moms!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar