måndag 22 oktober 2012

17 okt: "Jag behöver ingen verktygslåda"

Enfrågepartier är intressasnta och svåra att hantera i parlame församlingar. Folkpartiet - liksom socialdemokraterna och moderaterna - är ju vad jag brukar kalla helsortimentspartier, dvs har en agenda som spänner över alla politikens fält.
  Centerpartiet gränsar till att vara ett helsortimentsparti men har sin bakgrund i jordbrukspolitiken (hetta ju en gång Bondeförbundet) och senare landsbygdspolitiken. 
  Vänsterpartiet har sin bakgrund i socialiserings- och ägarfrågor, vilket betyder att demokrati, integritet, internationell solidaritet och miljöfrågor är helt nya frågor för partiet (som en gång stödde Stalin-Rysslands pakt med Hitler-Tyskland vilket partiet effektivt förträngt).
  Kristdemokraterna var en gång (1964) ett parti för den svenska kristenhetens traditionsbevarande (långt före någon ens hört talas om kärnkraft, EU eller fastighetsskatt, frågor där partiet bytt åsikt 180 grader).
  Miljöpartiet var en gång det stora antietablissemangspartiet  och mot allt vad kärnkraft och EU heter - liksom räntan - men är nu på väg att bli det stora ideologifria partiet med en åsikt åt gången enligt principen/Vi vill lite mer och bättre i allt, kosta vad det kostad vill.
  Och så har vi sverigedemokaterna som också är ett enfrågeparti: Det är de  nyas fel.
  Om detta talar Jimmie Åkesson vitt och brett, så även i partiledaredebatten.
  Men så pressades han av centerledaren Annie Lööf på hur hans politik skulle genomföras. Vilka verktyg har Åkesson och Sverigedemokraterna i verktygslådan?
  Svaret var superintressant:
  - Jag behöver ingen verktygslåda - för jag har inte förstört någonting, svarade Åkesson.
  Så stod han då, fullt påklädd med med lika mycket på sig som H C Anderssons kejsare i Kejsarens nya kläder. Han hade inte en tråd på kroppen. Han behövde inga verktyg.
  För han ogillade verkligheten, ville börja i en annan verklighet. Alltså behövde han inte lösa de problem som han så villigt talar om.
  - Jag behöver ingen verktygslåda, sade Jimmie Åkesson.
  Så talar den som inga förslag har för att lösa verklighetens problem.
  Ut ur EU. Stopp för invandring.
  Men hur skall det gå till? Vilka verktyg måste användas.
  Fråga Jimmie Åkesson för han har bara visioner om hur verkligheten borde vara, inte hur vi tar oss dit. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar