måndag 8 oktober 2012

5 okt: Anders Borg i EU-nämnden

Lång EU-nämnd var det denna morgon med Anders Borg som förankrade regeringens linje inför EU-möten på Cypern framöver men framför allt inför Världsbankens och IMF:s årsmöten, i Tokyo.
  Situationen är alltid densamma: Intressanta föredragningar och diskussioner - där problemen i Europa står i förgrunden; i Tokyo kommer Europa sitta på de anklagades bänk med tillropet "Lös era problem".
  Dessa är ju betydande och den idé som nu finns, bankunionen, har inte stöd av Sverige i den utformning den har nu.
  Likväl ligger det ju i Sveriges intresse, med 50-procentig exportandel av allt vi tillverkar av varor och tjänster, att det finns fungerande markander  med företag och konsumenter med köpkraft i Europa. Vad vi nu kan se i Åmål. Orrefors, Kosta, Hallstavik och på många platser i Sverige är olika varsel då många företag och branscher även här hemma rustar sig för vad som komma kan i Europa.
  Som vanligt är sverigedemokraterna det mest sverigefientliga partiet genom att anmäla att man inte vill att Sverige alls skall medverka eller verka för att Europa - och Sverige inom EUgemenskapen - skall bygga ett starkt Europa.
  Till och med vänsterpartiet är mer sverigesinnat än sverigedemokraterna - som helst ser Sverige som en ö i världen utan varje kontakt med omvärlden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar