tisdag 13 november 2012

13 nov: Tack, Göran Greider!

I dag läser jag i tunnelbanetidningen Metro (13 nov) att sd-framgångarna i senaste opinionsundersökningarna  - enligt den skarpsinnige chefredaktören för Dala-Demokraten (s) Göran Greider, en tidning som under chefredaktör Greiders ledning nu skall minska antalet anställda från 76 till, tror jag det var, 28 medarbetare, allt för att överleva - är liberalismens fel och liberalerna i Sverige är grunden till sverigedemokraternas opinionsframgångar.
  "Jag menar att liberalismen själv har en skuld till främlingsfientligheten och till Sverigedemokraternas framgångar, en skuld som den överröstar med retorik."
   Ack ja!
  "Liberalismen är en pivatiserande kraft. Den erkänner bara individer och inga kollektiv och när klasskänslan eller den kollektiva kvinnokampens gemenskaper försvagats - ja, då uppreser sig till slut i det liberaliserade och alltmer individualiserade samhället endast ett kollektiv: Invandrarna."
  Skriver den skarpsinnige analytikern och ideologen Greider och fortsätter:
  "Den segrande liberalismen gör sig av med de progressiva kollektiven och kvar blir det invandrarspöke som sverigedemokrater kan skrämma folk med."
  Därefter får även arbetarrörelsen en släng av kritiken från Greider. Ja, sd:s framgångar är allas fel - utom hr Greiders, den ofelbare.
  Så vi får acceptera Greiders dom: att det är liberalismens, liberalernas, socialdemokraternas  och arbetarrörelsens fel att sverigedemokraterna växer i opinionen.
  Tack, Göran Greider!
  Tack för denna klarsyntheten analys. Den hade jag faktiskt aldrig kunnat tänka ut själv, det medges.
  Men genom din skarpsynta sd-analys, som pekar på att allt vi gör för att motarbeta sverigedemokraternas tillväxt leder fel, vet vi - det kanske är överraskande för dig men likväl sant - att vi som bryr oss om verklig solidaritet och mindre om retorik - där är vi dig underlagsen - är på rätt väg.
  (Om Dala-Demokraten överlever Göran Greiders politiska analysmåga vågar jag inte ha någon uppfattning om.
  Ty jag vill Dala-Demokraten, dess läsare och dess redaktion, väl, också den tidningen behövs.
  Hr Greider har ju andra arenor, som tunnelbanetidningen Metro eller någon av alla kultursidor som mer än gärna publicerar hans politiska analyser.)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar