söndag 17 februari 2013

13 febr 2013: Man kan lita på vänsterpartiet!

I Kommunalarbetaren - KA - fanns för en vecka sedan en artikel av Ulla Andersson (v) som gick till storms mot vinster i vårdföretag. KA-debatt ville inte ta in en motartikel - jag förstår varför - men publicerade detta inlägg på sin web-sida:

”V trycker till kvinnor”
Vänsterpartiet vill ha vinstförbud i välfärdsföretagen – men kräver inte samma vinstförbud av företagen som bygger skolor och vägar för våra skattepengar.
Männen gynnas medan kvinnorna trycks till, menar Folkpartiets Gunnar Andrén i en replik i debatten om vinster i välfärden.
Man kan lita på Vänsterpartiet.
  Finns det en chans att hålla nere kvinnors löner, då tvekar partiet aldrig.
  Metoderna varierar, men målet är detsamma: Män skall gynnas, kvinnor tryckas till.
  Senaste exemplet är förslaget om vinstförbudsuttag i välfärdsföretag. Ulla Andersson (V) är till och med oroad över att det finns en ”onödig lucka” i LO-förslaget. Att kommuner skall kunna göra undantag från vinst, tycker hon är fel väg (debattartikel i KA nr 2/2013 – se länk).
  Om Vänsterpartiet och Ulla Andersson hade gått till storms mot t.ex. Skanska, NCC eller Peab och att dessa företag, när de för miljarder av skattepengar bygger skolor, sjukhus, ishallar, vägar och annat samhällsnyttigt – och gör miljardvinster – hade det funnits någon konsekvens.
  Men si – i de företagen är det ju i huvudsak män som arbetar – och då är det helt i sin ordning att de skall gå med vinst.
  Fina aktieägare på börsen, AP-fonder, stora anonyma stiftelser, Wallenbergare och andra som gör miljardvinster, då är vinster i sin ordning, då ”rinner” tydligen inte skattepengar i väg, ”läcker inte” som Ulla Andersson så vackert uttrycker sig.
  Men välfärdsföretag, där kvinnor jobbar hårt, kunnigt och viktigt med människor, unga och gamla, sjuka och handikappade – men inte med hammare och spik, murbruk och betong – då skall företagen inte få gå med vinst, då skall de – precis som kvinnorna – gå på knäna.
  Och frihet att välja arbetsgivare – det skall bara män ha!
  Nej och usch!
Gunnar Andrén
riksdagsledamot för Folkpartiet









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar