söndag 3 februari 2013

15 jan 2013: Erik Almqvists avträdesansökan dröjer

Det har nu - och i morgon är det allmän politisk debatt i riksdagen, den första 2013 (16 januari) - gått mer än två veckor sedan sverigdemokraterna meddelande att ledamoten Erik Almqvist lämnar riksdagen.
  En enkel kontroll, som inte har med posten (Postnord) att göra, visar att till kammarkansliet har ännu ingen avskedsansökan inkommit. Kanske har Almqvist sänt sin avskedsansökan med flaskpost?
  Varför denna tövan?
  Beror det på att Almqvist i själva verket är så förtjust i sitt riksdagsarvode att han avser att lyfta detta även framöver?
  Eller är det helt enkelt som så att han säger ett och menar ett annat?
  Eller, det är dock troligast, använder Almqvist tidsutdräkten till att - sagt rakt ut - pressa sverigedemokraterna om villkoren för sitt avträde? Partiet, som så starkt kritiserat partistödet, har sannolikt en stor skattebetalarkasta att ösa ur nu, Almqvist har ju god insikt i partiets ekonomi.
  Mitt tips: Erik Almqvist kommer åter att lura väljarna - och stanna i riksdagen länge.
  Sverigedemokraternas politiska etik är nämligen av sådan karaktär att det inte ens går att finna under rubriken moral, att noggrant skilja från den utbredda företeelsen i sverigdemokraterna, privatmoralen först.

1 kommentar:

  1. Jämfört med nepotismen inom FP så är detta ingenting.

    SvaraRadera