söndag 19 maj 2013

18 maj 2013: Jimmie Åkessons radiointervju

I Lördagsintervjun i P1 - med Monica Saarinen - svarade denna lördag sverigdemokraternas partiordförande Jimme Åkesson. Det positiva var att han inte bara fick frågor om sitt partis synpunkter på den svenska flykting- och invandringspolitiken (mycket litet), det negativa var att utfrågaren alldeles för länge höll fast vid sverigdemokraternas otydliga argumentation för sänkt abortgräns. Saarinen ville uppenbarligen få fast Åkesson för att ha oklar argumentation för partiets 12-veckorsgräns i stället för nuvarande 18-veckorsgräns och lyckades ju också tydliggöra att gränsen endast är ett tyckande, inte någon vetenskaplig gräns, men detta borde stått klart mycket tidigare i utfrågningen, så att denna kunde ägnats åt partiets helt förvirrade ekonomiska politik.
  Veet publiken t.ex. att sverigdemokraterna numera är för ett femte jobbskatteavdrag, en skattenedsättning som partisekreteraren Björn Söder så sent som hösten 2011 totalt dömde ut som verkningslös och skadlig?
  Eller att partiet vill upphäva nuvarande arvsrättsordning via försäkringar så att kusiner också skall bli förmånstagare?
  Eller, på ett annat område, partiet vill införa en särskild djurpolis (och därmed prioritera bort något annat, t.ex. brottsbekämpning)?
  Det finns ju mängder av frågor att ställa till Åkesson - inte minst varför hans parti är så angeläget att vara oppotunistiskt i mängder av frågor i riksdagen där man mer än gärna samarbetar med socialdemokraterna och vänsterpartiet?
  För att nu inte tala om EU-frågan, där partiet dels vill lämna EU, dels i fråga efter fråga vill att Sverige skall driva på i EU i mängder av frågor!
  Jag längtar efter Tomas Ramberg som utfrågare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar