söndag 14 juli 2013

14juli 2013: Finska skolan - och den svenska

I dagens utgåva av Dagens Nyheter finns på DN.Debatt en intressant artikel av en rektor vid Hagalundsskolan i Umeå, f.ö. den stad som utbildningsminister Jan Björklunds (fp) främste opponent kommer ifrån, Ibbe Baylan (s).
  Han har en del att lära från sin hemstad.
  Sanningen är den att den svenska skolan är hyfsat bra - men att skoldebatten och skolreformerna leder till att kunskapen sätts före allt annat. Bra för eleverna, bra för Sverige.
  Kommer socialdemokraterna att riva upp en rad skolreformer om olyckan vore framme och de fick återta skolministerposten efter valet 2014?
  Svaret är nej.
  Socialdemokraternas kritik är rent formalistisk och de önskar att de hade haft kraft att genomföra samma sorts förändringar som nu sker under sin tid vid makten.
  Det finns förstås undantag: Förra kulturministern Marita Ulvskog (s) tror förmodligen på vad hon säger i Dagens Nyheter i dag att det som är fel är sättet som Jan Björklund framställs.
  Låt var och en bli salig på sin tro, även Marita Ulvskog. Hoppas hon lyckas väl i det EU som hon en gång var sådan frenetisk motståndare till!
  Det behövs för Sveriges skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar