lördag 20 juli 2013

19 juli 2013: En bisarr politik (sd)

Vid EU-nämnden i dag var vi välbevakade

Det är en fortgående ström av bisarrerier som kommer från sverigedemokraterna.
  Senast handlar det om anklagelser om våldtäkt, klagande från en ledamot över att "gammelmedia" skriver om detta - hans eget organ tiger förstås - och att ett av de s.k. järnrören nu avser kandidera till det EU-parlament som hans parti vill avskaffa.
  Till det vill jag lägga, vilket ej stått att läsa i Stockholmspressen, en ledamot (sd) i riksdagen nu uppbär arvode samtidigt från riksdagen, landstinget i Södermanland samt kommunfullmäktige, enligt Eskilstuna-Kuriren (lib) omkring 100.000 kr/månad.
  (Själv har jag ju inte tagit emot en krona från någon annan än riksdagen eller riksrevisionen sedan jag blev ledamot i riksdagen 2002 - de arvode som jag fick som ledamot i en statlig kommitté återsände jag eftersom jag inte kunde ta emot arvode för mer än 100 procents arbetstid, det gick kan jag berätta men man var inte van vid att få tillbaka arvoden från ledamöter på det sättet.)
  Men i EU-nämnden blir man mer än konsternerad över sverigedemokraterna.
  Denna dag gäller det att ge stöd till EU:s program för att hjälpa somalier att återvända från EU-länderna.
  Då anmäler sd-företrädaren att han anmäler en avvikande mening - eftersom han anser att skrivningarna borde vara skarpare, dvs att EU-borde agera mer i denna riktning.
  Man tar sig för pannan!
  Dels vill sverigedemokraterna inte stödja att Sverige skall understödja EU:s politik i detta avseende, dels vill samma parti att EU inte skall syssla med denna sortens politik, dels vill sverigedemokraterna att Sverige skall lämna EU.
  Detta är ju ett tankemässigt virrvarr!
  Och när det gäller FN-insatsen i Mali, godkänd av FN:s säkerhetsråd, anser sverigedemokraterna att den skall Sverige inte stödja förrän vi har ett eget tillfredsställande starkt försvar.
  Om Sverige skall vara med i FN enligt sverigedemokraterna är oklart: åtminstone en ledamot anser att Sverige bör utträda och i stället inträda i en motsvarande internationell organisation som består av bara demokratiska stater (vi skall strunta i vad andra har för sig, med andra ord, inte ställa krav på upprätthållandet av demokratiska rättigheter etcetera), men jag vet ju av egen erfarenhet att andra ledamöter anser att FN behövs.
  Varför granskas aldrig sverigedemokraternas ståndpunktstaganden på samma sätt som andra partiers?
  Tag ett eventuellt femte jobbskatteavdrag!
  Det vill ju partiledaren Åkesson ha, medan partisekreteraren Söder på sin blogg för mindre än ett år sedan påtalade att sverigedemokraterna var emot jobbskatteavdragen eftersom de var meningslösa och felaktiga.
  Snurreruntpolitik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar