onsdag 24 juli 2013

24 juli 2013: Lars Persson 40 år


Lars Persson, nu 40 år ung
 I dag (24 juli) fyller kommunalrådet i Sundsvall Lars Persson (fp) hela 40 år. (Själv blev jag lika gammal 1986.)
  Man kan läsa en födelsedagsintervju med den unge mannen i Sundsvalls Tidning.
  LP är född ända borta i Matfors, spelar fortfarande fotboll där (karriären har bara börjat ...), är gift med Ina Lindström från Örebro och har tre barn från ett tidigare äktenskap.
  Lars är nu åter vice ordförande i kommunstyrelsen i Sundsvall efter att ett tag ha varit ordförande under den tid det var svår turbulens inom moderaterna under första halvåret och intill man till slut hittat en ny kommunstyrelseordförande - utan politisk erfarenhet.
  Lars gör därmed i praktiken två kommunalråds jobb.
  Det finns mycket mer att säga, allt kan dock inte tas med - men bara en politisk sak till:
  Det är tur för Sundsvall att där finns åtminstone en politiker som förstår vikten av att denna stad sköts på ett professionellt sätt.
  Den politiska turbulens som socialdemokraterna har haft - med tre kommunalråd och ytterligare en gruppledare på tio år - och med ett miljöparti som är så vingligt att det tycks så på tre brutna ben, med ett vänsterparti så fullt av inre oordning - och till slut en beklaglig storförskingring (av den f.d. riksdagsledamot!) att det är oklart om partiet självt vet vart det är på väg, och ett centerparti och en kristdemokrat som är så inåtvända att man undrar vad de har för sig - och nu moderaterna som är svårt splittrade internt och vill avsätta (!) en egen nämndordförande i en viktig nämnd - då är det tur att det finns en stabiliserande kraft.
  Sverigedemokraterna, med riksdagsledamoten Skalin som talesman (och dubbla arvoden), anser att invandringsfrågan i Sundsvall är inte bara den viktigaste utan nästan enda fråga som man bör syssla med.
  Som om det skulle vara ett problem för Sundsvall! Där industrijobben bara försvinner! Ett sådant parti kan inte ta ansvar för helheten - och mycket riktigt stöder sd ibland fempartikoalitionen och ibland s/v som i förra årets budgetdebatt:
  Man vill att fempartikoalitionen skall styra med socialdemokraternas budget- och skattepolitik.
  Rena snurren!
  (Där 2012 borde nog fempartikoaltionen i Sundsvall ha avgått - så att socialdemokraterna, vänsterpartiet och sverigedemokraterna fått ta ansvar för den ekonomiska utvecklingen i kommunen; den bygger nämligen på att Sundsvalls kommun har en egen sedelpress.)
  Det vore konstigt om inte väljarna i Sundsvall i valet 2014 tar chansen att ge det enda parti med en idé om Sundsvalls framtid och plats i Sverige ett starkt stöd.
  Grattis Lars!
  (Och försvinn inte till riksdagen utan att se till att det finns en efterträdare med samma kapacitet som du - det gör det förresten, Annelie Luthman (fp).)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar