måndag 12 augusti 2013

11 augusti 2013: Två lyckliga tågresor

Tidigt med tåg till Göteborg från Stockholm, 08.14.
  Resan börjar utmärkt. Men vid Södertälje blir vi försenade på grund av att en passagerare vägrar betala. Jag förstår inte varför hela tåget måste stå till tio minuter extra av den anledningen.
  Nu uppstår nya förseningar. I Skövde är vi kvarten efter.
  Och efter Alingsås är det ett lokaltåg före och tågmästaren berättar - ganska uppgifter skall sägas - att Banverket som beslutar om hur tågen skall gå, har beslutat att pendeltåget skall köras före.
  Men vi kommer fram till Göteborg. Lyckliga.
  Bara 40 minuter efter utsatt tid.
  En lycklig tågresa.
  Sedan skall jag åka tillbaka. 15.35 - tåget avgår perfekt - och kör i sådan fart att vi anländer till Skövde åtta minuter före utsatt tid. Därför måste vi vänta i Skövde för att alla som skall stiga på där - det är noll som kommer efter tågets ankomst, ser jag - skall hinna fram. Men vi kör vidare på utsatt tid.
  Nu kommer sommarregnen, signalfelen och lokaltågen. Vi står still på spåret före Hallsberg och efter Hallsberg, före Katrineholm och efter Katrineholm. Men vi anländer lyckliga till Södertälje bara 17-18 minuter försenade. Nu skall den tiden köras in till Stockholm - men personalen vet hur man hanterar situtationen:
  - Tack för att ni åkte med SJ. Vi närmar oss nu Stockholms central. Anslutande tåg till ...
  - Vi beklagar förseningen och önskar er välkomna tillbaka till SJ.
  En ny lycklig tågresa.
  Bara 18 minuters försening.
  En härlig dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar