lördag 24 augusti 2013

23 augusti 2013: Socialdemokraterna använder samma pengar två gånger

Så här är det:
  Socialdemokraterna har varit emot jobbskatteavdrag 1, jobbskatteavdrag 2, jobbskatteavdrag 3 och jobbskatteavdrag 4. Nu är partiet också emot jobbskatteavdrag 5 - om det nu blir ett sådant.
  Jobbskatteavdrag 1 accepterade man år två sedan man använt motsvarande pengar under år ett för att lova diverse andra ting.
    Jobbskatteavdrag 2 accepterade man år tre sedan man använt motsvarande pengar under år två för att lova diverse andra ting. Och pengarna som man använt för jobbskatteavdrag 1 - ja, dom hade man ju redan använt en gång förut.
    Jobbskatteavdrag 3 accepterade man år fyra sedan man använt motsvarande pengar under år tre för att lova diverse andra ting. Och pengarna som man använt för jobbskatteavdrag 1 och 2 - ja, dom hade man ju redan använt en gång förut.
    Jobbskatteavdrag 4 accepterade man år fem sedan man använt motsvarande pengar under år fyra för att lova diverse andra ting. Och pengarna som man använt för jobbskatteavdrag 1, 2 och 3 - ja, dom hade man ju redan använt en gång förut.
  Och hur är det nu med ett eventuellt jobbskatteavdrag 5?
  Jo, det är partiet emot, i dag vill vissa som tidigare ministrarna Lena Sommestad och Morgan Johansson redan lova att avskaffa det om det införs, de är som riktigt goda arbetarföreträdare alltid för högre skatter för sina egna väljare, man kan lita på den typen av socialdemokrater, de är som vänsterpartister som alltid har ansett att folk skall få behålla så lite som möjligt av sina inkomster, de tycks tillhöra staten eller politikerna.
  Alltså kan man använda de cirka 16 miljarder kr som jobbskatteavdrag 5 tycks kosta 2014 till andra saker - för att sedan acceptera det.
  Alltså: Först använder pengarna till en sak, sedan - sedan alliansen genomfört politiken - använder man pengarna en gång till genom att acceptera skattesänkningen.
  Med den socialdemokratiska politiken räcker onekligen pengarna längre, det är inte en sedelpress modell/(v) utan en mycket finurlig bokföring.
  I vanliga människors plånböcker kommer dock den skattesänkning som s, mp och v går emot och använder till annat att synas kring den 25 januari 2014 och alla andra månader.
  Är då jobbskatteavdraget det bästa man nu kan göra med 16 miljarder?
  Det kan man däremot ha delade meningar om, själv skulle jag vilja använda ganska mycket av dessa pengar för att skapa större konkurrenskraft hos de svenska företagen så att deras förmåga att vara en bred skattebas i framtiden säkras.
  Däremot kan man inte använda pengarna två gånger.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar