lördag 24 augusti 2013

24 augusti 2013: Jimmie Åkessons minne

I dag höll - för fjärde gången - sd-ledaren Jimmie Åkesson ett sommartal i Sölvesborg.
  Det var- jag har läst hela talet - sprängfyllt med skryt.
  Lite överraskande kanske att han valde att partipolitisera valen till Svenska kyrkan - alla andra partier tycker ju att man skall undvika partipolitik i kyrkan. Men det är Åkesson obetingat att tycka tvärtom.
  Frågan är om jag - som nyligen som privatperson deltog i en samling om tolerans mot oliktänkande - anordnad av ärkebiskopen klarar mig från Åkessons bannbullor mot oliktänkande?
- - -
  Men på en punkt missminner sig Jimmie Åkesson i en helt annan fråga:
  Det är inte som så att hans parti alltid har tyckt att jobbskatteavdrag är bra.
  Tvärtom. Partisekreteraren Björn Söder skrev i sin egen blogg den 7 september 2011 att det är ett verkningslöst förslag som hans parti är emot.
  Ett annat exempel är riksdagsdebatten den 15 juni 2011, anförande 11. Där dömde Åkesson själv ut jobbskatteavdraget.
  På samma sätt förklarade han den 12 oktober samma år att jobbskatteavdrag har "tveksamma effekter" och därför vill inte sverigedemokraterna ha det - i samma debatt framgick också att det nog inte bara var för dess effekter för vanliga människor som Åkessons snurreruntparti var emot utan också för möjligheten att ge regeringen ett nederlag - ja, det var ju tillsammans med Håkan Juholt (s) som det skulle ske.
  Och dåvarande ledamoten av skatteutskottet hr Lång i Stockholm anmälde, innan han fick respass från utskottet, att jobbskatteavdrag var något som hans parti var helt emot.
  Nu tycker man tvärtom.
  Jimmie Åkesson har ett mycket gott mem mycket selektivt minne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar