torsdag 26 september 2013

24 september 2013: SkU-utfrågning om fårmansföretagsskatter

I dag var det utfrågning i Riksdagens förstakammarsal om regeringens förslag till ändring i fåmansföretagsskattereglerna.
  Företrädare för Skatteverket, finansdepartement, advokatsamfundet, revisorerna, LRF, och en norsk forskare hade synpunkter på regeringens förslag.
  Åsikterna gick minst sagt isär, mest synd tycktes det vara om advokater och revisorer, båda duktiga på skatteupplägg men - det hade företrädarna för dessas organisationer förvisso rätt i - inte tillkomna för att just utnyttja möjligheterna till låga inkomstskatter.
  Problemet med det förslag som regeringen har lagt, ändrat på och lagt i ny tappning. är inte att beskattningen skärps för en del individer och företag. Det är rimligt. Problemet är att det riskerar att nu välfungerande verksamheter blir föremål för organisatoriska förändringar som förfelar syftet med regeringens förslag.
  I grunden är problemet ett annat än det som diskuteras: Den höga beskattningen av arbete.
  Men för att komma åt det problemet, behövs mycket mer långtgående förändringar i skattesystemet, särskilt att arbete skall vara så högt beskattat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar