lördag 22 mars 2014

14 mars 2014: Besök av Moldaviens talman

En fyra personer stor delegation från Moldaviens parlament - som jag själv har besökt - finns i Stockholm och vi är några från EU-nämnden, ordföranden Allan Widman (fp), Walburga Habsurg (m), Bodil Ceballos (mp) ocj jag själv som, utöver en särskild artighetvisit hos talman Per Westerberg, so mtar emot i Templum.
  Demn moldaviska delegationen består av talammen Igor Corman som tillhör Demokratiska partiet, , Valeriu Strelet, liberala partiet, Ion Hadarca(liberalerna) och Valentina Stratan (demokratiska partiet).
  Det är en hårt pressad delegation som besöker Sverige.
  Den del av Moldavien som för ett antal år sedan röstade för att Transnistrien - med cirka 500.000 medborgare - skall bli en del av Ryssland har just denna dag sänt ett brev till president Putin om att få bli en del av Ryssland.
  Men det blir trots problemen i Moldavien en bra pratstund. Själv uppehåller jag vid betydelsen av att Rumänien numera tillhör både EU och Nato och vilka effekter det kan få för Moldavien, både närmande till EU och militära självständighet gentemot geopolitiska glupsmakten Ryssland.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar