måndag 6 oktober 2014

12 septetmber 2014: Slutdebatt - betyg

För det första tycker jag inte att TV skall bestämma hur politiker skall debattera eller besluta vilka ämnen som skall debatteras. Det skall partierna - de som går till val - göra. Det gäller även dagens slutdebatt i TV.
  Totalt sett har utfrågningarna och debatterna likväl varit bra denna valrörelse.
  I dagens slutdebatt gynnades centerpartiet och vänsterpartiet inledningsvis genom att själva få debattera, det gjorde att de partierna kom fram bättre än andra. Sverigedemokraternas gynnades också av att i praktiken bara få svara på sina favoritfrågor. Moderaterna, folkpartiet, kd, miljöpartiet och socialdemokraterna kom mest bort - låt vara att det blev en lång, men i sak tråkig, arbetslöshetsdebatt mellan Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt som gynnade de partiledarna medan alla de andra sex kom bort.
  Betyg på utfrågarna: Fyra av fem stjärnor.
  Stefan Löfven: Tre stjärnor
  Fredrik Reinfeldt: Tre stjärnor - med ett litet plus
  Gustav Fridolin: Två - kom mest bort av alla
  Jan Björklund: Tre
  Annie Lööf: Fyra
  Jimmie Åkesson: Ett och fem, ett för övriga frågor, fem för alla frågor om sitt specialområde, det är otroligt hur medierna överlag gynnat sverigedemokraterna denna valrörelse
  Jonas Sjöstedt: Tre
  Göran Hägglund: Två - försvann långa stunder-

Detta kommer att resultera i framgångar för Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet och kanske Socialdemokraterna, övriga partier går tillbaka. Storförloraren i valrörelsen blir miljöpartiet, grundlagt under utfrågningen av Gustav Fridolin då han inte kunde svara på skolfrågorna. En underkänd, valrörelse, man förstår att miljöpartiet är emot betyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar